Bij Qweeker kun je genieten van de prachtige Noorse esdoorn (Acer platanoides). Deze majestueuze boom met zijn kenmerkende vijflobbige bladeren en opvallende gele herfstkleuren is een echte eyecatcher in elke tuin. Of je nu op zoek bent naar een boom die schaduw biedt op warme zomerdagen of een kleurrijk accent wil toevoegen aan je landschap, de Noorse esdoorn is de perfecte keuze. Met zijn sterke groei en uitstekende winterhardheid is deze boom een betrouwbare metgezel voor vele jaren. Plaats een Noorse esdoorn in je tuin en laat je betoveren door zijn elegante schoonheid!

Wil je nog meer diversiteit in je tuin? Dan hebben we een andere aanbeveling voor je: de Acer campestre, oftewel de veldesdoorn. Deze boom staat bekend om zijn compacte groei en charmante, vijflobbige bladeren die groen kleuren in de zomer en prachtig geeloranje worden in de herfst. De Acer campestre is een uitstekende keuze voor kleinere tuinen of als haagplant. Met zijn natuurlijke schoonheid en vermogen om te gedijen in verschillende bodemsoorten, is deze boom een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Neem een kijkje op onze website en ontdek de Acer campestre via deze interne link. Voeg deze schoonheid toe aan je tuin en creëer een levendig en levendig landschap!

Klaar om je tuin op te fleuren met de prachtige Noorse esdoorn en te ontdekken wat de Acer campestre te bieden heeft? Bezoek onze website en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment bomen en planten. Bij Qweeker staan we klaar om je te helpen bij het creëren van je droomtuin. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van groen en maak je buitenruimte een plek waar je elke dag van kunt genieten!

Noorse esdoorn in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Noorse esdoorn met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

 

 

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Het hele jaar door leveren wij onze pakketten elke donderdag, vrijdag of zaterdag uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Wij leveren de pallet zendingen van dinsdag-vrijdag uit. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

  • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
  • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
  • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
  • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De Noorse esdoorn heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

  • Kan goed tegen de vorst
  • Groeit snel
  • Kleine, gele bloemetjes in het voorjaar
  • Verliest zijn blad in de winter
Noorse esdoorn 150-175 cm (in pot)

Eigenschappen Noorse esdoorn

De Noorse esdoorn is een snelle groeier, zelfs onder koudere klimaten. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.

Acer platanoides

Noorse esdoorn 150-175 cm (in pot)

Weinig voorraad
 0,00