Bij Qweeker kun je snelgroeiende haagconifeer (Cupressocyparis leylandii) kopen in verschillende lengtematen. Deze conifeer wordt ook weleens conifeer leylandii genoemd en staat bekend als een snelgroeiende conifeersoort. De plant is prima in vorm te houden doordat hij gemakkelijk te snoeien is. Daarnaast zal deze soort snel dichtgroeien, waardoor de haag wat extra privacy kan bieden in de tuin.

Naast de snelgroeiende haagconifeer zijn er ook vergelijkbare conifeersoorten die wat trager groeien: levensboom Smaragd en levensboom Brabant. Wil je gaan voor een conifeer soort die gemakkelijk onder de 2 meter te houden is? Kijk dan eens bij de taxus.

 • Watervraag -  Weinig watervraag
 • Standplaats -  Schaduw, halfschaduw of zon
 • Groeisnelheid -  > 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladhoudende plant
 • Planteigenschappen -  Groenblijvende plant
 • Onderhoud -  Veel onderhoud

Snelgroeiende haagconifeer in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Snelgroeiende haagconifeer met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

 

 

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De snelgroeiende haagconifeer wordt veel gebruikt voor hogere hagen die snel (blikdicht) kunnen groeien. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

 • Het hele jaar door groen
 • Groeit snel blikdicht
 • Heeft veel onderhoud nodig door de snelle groei
 • Kan niet goed tegen te vochtige gronden

Eigenschappen Snelgroeiende haagconifeer

De snelgroeiende haagconifeer wordt veel gebruikt voor hogere hagen die snel (blikdicht) kunnen groeien. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.

Watervraag

De snelgroeiende haagconifeer houdt niet echt van te vochtige gronden, maar net als elke plant heeft hij wel water nodig om te overleven. Zo hebben planten over het algemeen 2 jaar nodig om te aarden aan de grond waarin ze geplant worden. Hierdoor is het raadzaam om de eerste 2 jaar na planten wat extra water te geven. Let op: geef alleen de wortels water, deze nemen tenslotte het water op.

Standplaats

De snelgroeiende haagconifeer is niet erg veeleisend qua standplaats. Hij kan daardoor in de schaduw, halfschaduw of volle zon aangeplant worden.

Qua grond heeft de snelgroeiende haagconifeer eigenlijk maar 1 eis: plant hem niet in te vochtige grond. Dit zullen de wortels niet kunnen verwerken, waardoor ze kunnen gaan rotten.

Groeisnelheid

Deze conifeersoort staat erom bekend dat hij extreem snel groeit. Zo kan de conifeer leylandii wel tussen de 60 en 80 centimeter per jaar groeien. Hierdoor zul je de plant wat vaker moeten snoeien, maar hij groeit ook sneller tot de gewenste hoogte.

Met de conifeer leylandii kun je wintergroene hagen creëren tot wel 4 meter hoogte. Hierdoor kan de plant makkelijk gebruikt worden als een grote groene afscheiding in de tuin.

Planteigenschappen

Het voordeel van de snelgroeiende haagconifeer is dat hij het gehele jaar door blikdicht is. Dit komt omdat de plant de naalden het gehele jaar vasthoudt.  Op die manier houd je met een haag van de leylandii conifeer het gehele jaar door privacy in de tuin.

Planteigenschappen

Daarnaast blijft de snelgroeiende conifeerhaag het gehele jaar door groen. Hierdoor blijft de haag het hele jaar door een groene afscheiding in de tuin. Als je het ons vraagt veel mooier dan een schutting of betonnen muur.

Onderhoud

Door de extreem snelle groeisnelheid van de leylandii conifeer moet hij wel goed bijgehouden worden met snoeien. Probeer de snelgroeiende haagconifeer daarom 3x per jaar te snoeien. De eerste keer rond maart, de tweede keer rond juni en de derde keer in september. Mocht je de plant minder willen snoeien, dan kunnen we niet garanderen dat de haag er het gehele jaar strak bijstaat.

De takken van de leylandii groeien namelijk nogal snel en bovendien redelijk open, waardoor er snel uitstekende takken zullen ontstaan in de haag. Als je niet per se een hele strakke haag wilt, dan zou je ook kunnen kiezen om in juni en september te snoeien. Dat scheelt toch wat werk in de tuin.

De plant krijgt op de kwekerij al genoeg voeding om het eerste jaar te overleven. Je kunt ervoor kiezen om de jaren erna ook extra te bemesten, maar het zou niet per se nodig zijn. De plant is namelijk in pot al opgekweekt op onze kwekerij, hierdoor heeft hij al een tijdje wortels gegroeid in zijn pot. Hierdoor is hij wat sterker dan andere planten in volle grond.

De snelgroeiende haagconifeer is tot -15 graden Celsius winterhard. Hierdoor kan de plant geen vorstschade krijgen tot deze temperatuur. Mocht de temperatuur hieronder komen, dan kun je ervoor kiezen om de plant onder te stoppen.

Cupressocyparis leylandii

Snelgroeiende haagconifeer

 89,90