Bij Qweeker kun je de prachtige Forsythia intermedia Lynwood (Chinees klokje) vinden, een levendige toevoeging aan je tuin. Met zijn heldere gele bloemen brengt dit Chinees klokje een vleugje zonneschijn in elke hoek. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, deze plant is een geweldige keuze. De Forsythia intermedia Lynwood zal je positief verrassen met zijn schitterende bloemen in het vroege voorjaar. Het is alsof de lente zijn eigen trompetten laat schallen!

Wil je nog meer variatie toevoegen aan je tuin? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere prachtige planten. Klik hier om ons volledige assortiment te bekijken en laat je inspireren door de mogelijkheden. Mocht je een andere soort Forsythia zoeken? Kijk dan eens bij de Forsythia intermedia Spectabilis, welke iets donkerdere gele bloemen heeft dan de Lynwood variant.

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Watervraag -  Weinig watervraag
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Standplaats -  Halfschaduw of zon

Chinees klokje in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Chinees klokje met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

Het Chinees klokje heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Soms nog voor de lente gele bloemen
 • Weinig onderhoud nodig
 • De bijen houden ervan
 • Relatief korte bloeiperiode
 • Niet blikdicht in de winter
Forsythia int. 'Lynwood' 40-60 cm (zonder wortel)

Eigenschappen Chinees klokje

Het Chinees klokje is een vroege bloeier die nog voor de lente gele bloemen kan bloeien. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

Onderhoud

Om de Forsythia intermedia Lynwood gezond en goed gevormd te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei in het voorjaar. Verwijder oude takken en knip de nieuwe takken met ongeveer een derde terug voor een compacte en weelderige groei.

Om de groei en bloei van de Forsythia intermedia Lynwood te bevorderen, kun je ervoor kiezen om te bemesten. Gebruik een evenwichtige meststof (zoals Hagenmest) in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Volg de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig rond de basis van de plant wordt verspreid.

De Forsythia intermedia Lynwood is een winterharde struik die temperaturen tot -20°C kan verdragen. Deze plant is geschikt voor de meeste gematigde klimaten en kan goed overleven in koude winters. Zorg ervoor dat de plant goed is gevestigd en beschermd is tegen harde wind en vorst om de winterhardheid te optimaliseren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een laagje mulch te leggen om de grond vorstvrij te houden bij temperaturen net onder de 0 graden.

Watervraag

Voor een gezonde groei en bloei heeft de Forsythia intermedia Lynwood regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt. Geef de plant diepe watergift om de wortels goed te bereiken en vermijd oppervlakkig water geven. Zo blijft de Forsythia intermedia Lynwood gehydrateerd en kan hij zijn weelderige bloemenpracht behouden.

Let op: geef de plant altijd alleen water op de wortels. Als het water op het blad komt, dan kan het verbranden. Het is te vergelijken met zonlicht op een vergrootglas: de zonnestralen zullen versterkt worden door het water en de bladeren kunnen zo verbranden.

Groeisnelheid

De Forsythia intermedia Lynwood is een plant die je tuin in een mum van tijd kan transformeren. Met een indrukwekkende groeisnelheid van 20-40 centimeter per jaar zal deze struik jaar op jaar wat groter worden. Je zult versteld staan hoe snel hij uitgroeit tot een volle plant.

Maar maak je geen zorgen, de Forsythia intermedia Lynwood houdt zijn groeisnelheid onder controle. Over het algemeen bereikt hij een maximale hoogte van ongeveer 2 tot 3 meter. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij de lucht in schiet en je tuin overneemt. Deze plant is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een middelgrote struik die precies de juiste hoogte bereikt om je tuin een prachtig accent te geven.

Planteigenschappen

De Forsythia intermedia Lynwood is een bladverliezende struik, wat betekent dat hij zijn bladeren verliest tijdens het koude seizoen. In de herfst zullen de bladeren van de Forsythia intermedia Lynwood een prachtige kleurenshow geven voordat ze afvallen.

Hoewel de plant in de winter kaal lijkt, is dit een natuurlijk proces en zal hij in het voorjaar weer volop bladeren ontwikkelen. Het bladverliezende karakter van de Forsythia intermedia Lynwood zorgt voor een dynamische uitstraling in je tuin gedurende het hele jaar.

Planteigenschappen

De bloemen van de Forsythia intermedia Lynwood zijn een ware blikvanger in de lente. Ze worden gekenmerkt door hun levendige gele kleur die net iets donkerder is dan die van de Spectabilis variant. Deze prachtige bloemen bedekken de takken en creëren een spectaculair kleurenpalet in je tuin.

De bloeiperiode is meestal kort maar krachtig, waarbij de Forsythia intermedia Lynwood zijn volle glorie laat zien met overvloedige bloemen die een vrolijke en energieke sfeer creëren. Laat je betoveren door de unieke schoonheid van de bloemen van de Forsythia intermedia Lynwood!

Standplaats

De Forsythia intermedia Lynwood gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant houdt van voldoende zonlicht om zijn bloemenpracht tot zijn recht te laten komen, maar kan ook groeien in gedeeltelijke schaduw.

Wat betreft de grond, geeft de Forsythia intermedia Lynwood de voorkeur aan goed doorlatende grond die licht vochtig blijft. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg ervoor dat de grond niet constant drassig is.

Forsythia int. 'Lynwood'

Forsythia int. 'Lynwood' 40-60 cm (zonder wortel)

Niet op voorraad
 0,00