Bij Qweeker kun je glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) kopen in verschillende lengtematen. Doordat wij de glansmispel alleen in pot opkweken kun je altijd rekenen op topkwaliteit. De Photinia's maken in de pot voldoende wortels aan, waardoor ze snel aan zullen slaan wanneer ze in de tuin geplant worden.

De plant is geschikt als haag, maar als solitair is het ook een waar plaatje. Het mooie groene blad met rode tinten geeft een mooi beeld aan de tuin. Hebben roodtinten toch niet de voorkeur? Kijk dan eens bij een van de verschillende lauriersoorten of de ligustersoorten om meer inspiratie te krijgen met wat groenblijvende kleuren.

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Standplaats -  Schaduw, halfschaduw of zon
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladhoudende plant
 • Planteigenschappen -  Groenblijvende plant
 • Watervraag -  Gemiddelde watervraag

Glansmispel in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Glansmispel met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Paketten die tussen oktober en maart besteld worden leveren wij steeds op donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven in droge periodes).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

Bij Qweeker kun je glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) kopen in verschillende lengtematen. Doordat wij de glansmispel alleen in pot opkweken kun je altijd rekenen op topkwaliteit. De Photinia's maken in de pot voldoende wortels aan, waardoor ze snel aan zullen slaan wanneer ze in de tuin geplant worden.

De plant is geschikt als haag, maar als solitair is het ook een waar plaatje. Het mooie groene blad met rode tinten geeft een mooi beeld aan de tuin. Hebben roodtinten toch niet de voorkeur? Kijk dan eens bij een van de verschillende lauriersoorten of de ligustersoorten om meer inspiratie te krijgen met wat groenblijvende kleuren.

 • Hele jaar door blikdicht
 • Verliest zijn kleuren niet
 • Groeit eigenlijk overal
 • Niet aan te raden als rood niet je kleur is..
 • Kan niet lang tegen droogte
Glansmispel 80-100 cm (in pot)

Eigenschappen Glansmispel

De glansmispel is een haagplant die weer eens wat andere, rodere, kleuren de tuin inbrengt. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.

Onderhoud

De glansmispel hoeft slecht één keer per jaar terug in vorm gesnoeid te worden. Probeer dit in de lente te doen, zodat het blad daarna weer het hele jaar kan gaan bloeien.

Daarnaast kun je na deze snoeibeurt ervoor kiezen om te bemesten met bijvoorbeeld hagenmest. Dit hoeft niet per se, maar hierdoor zal de plant wel wat sneller (blikdicht) groeien.

De glansmispel is tot wel -20 graden Celsius winterhard. Hierdoor kan de plant geen vorstschade krijgen tot deze temperaturen. Je hoeft de glansmispel in principe niet extra te beschermen in een gemiddelde Nederlandse winter.

Standplaats

De glansmispel heeft niet veel eisen aan de standplaats. Hij zal wel het beste groeien op een plaats waar de zon komt, maar in de schaduw kan hij ook prima groeien.

Qua grond heeft de glansmispel één grote eis; plant hem niet in te droge grond. Deze soort verdraagt droogte heel erg slecht, dus zorg voor een wat nattere grond. Daarnaast is voedingsrijke grond altijd mooi meegenomen, maar dat is niet per se een eis van deze plant.

Groeisnelheid

Deze soort groeit met 20 tot 40 centimeter per jaar, waardoor hij redelijk snel blikdicht zal groeien. Daarnaast staat de Photinia erom bekend dat deze veelvuldig in hogere hagen gebruikt wordt. In deze hogere hagen kan hij tot wel 3 meter hoogte bereiken.

Wil je de glansmispel planten als solitair; reken dan op een plant die wel 4 meter hoog en 2 meter breed kan worden.

Planteigenschappen

Tot wel 3 meter hoog en het hele jaar door blikdicht; dé ideale plant om een privacy waarborgende haag mee te plaatsen. De glansmispel kan wel een gedeelte van zijn blad verliezen maar behoudt meer dan 90% van het blad gedurende de winter.

Planteigenschappen

De glansmispel behoudt het hele jaar door de groene en rode kleuren van het blad. De glansmispel heeft rodere tinten in het blad maar toch noemen we het een groenblijvende plant. Dat komt vooral doordat we in de agrarische sector het behoud van kleuren aanduiden met groenblijvend.

Ze hadden het toch misschien beter kleurblijvend kunnen noemen…

Watervraag

De glansmispel is een plant die langdurige droogte niet goed verdraagt. Daarom moet je de plant sowieso altijd water geven als de grond om de plant heen droog begint te worden. Daarnaast is het extreem belangrijk om in de eerste 2 jaar na planten extra water te geven. Zeker in de warmere en drogere periodes behoor je de plant eigenlijk elke dag water te geven om er zeker van te zijn dat hij goed blijft groeien.

Let op: geef de plant altijd alleen water op de wortels. Als het water op het blad komt, dan kan het verbranden. Het is te vergelijken met zonlicht op een vergrootglas: de zonnestralen zullen versterkt worden door het water en de bladeren kunnen zo verbranden.

Photinia fraseri 'Red Robin'

Glansmispel 80-100 cm (in pot)

Weinig voorraad
 17,49