Bij Qweeker kun je de prachtige rode kornoelje 'Midwinter Fire' ontdekken! Deze opvallende struik is een must-have voor liefhebbers van bijzondere planten. De takken veranderen betoverend van geel naar oranje naar diep rood gedurende het seizoen. Deze kornoelje is daardoor een visuele eyecatcher en ideaal voor hagen of structuur in je tuin. Zet je tuin in vuur en vlam met de 'Midwinter Fire'!

En als je op zoek bent naar nog meer variatie in kornoeljesoorten, mag je de gele kornoelje (Cornus mas) zeker niet missen! Met zijn levendige gele bloemen in het vroege voorjaar trekt deze vrolijke struik de aandacht. Na de bloei ontwikkelt hij rode vruchten geliefd bij vogels. De compacte gele kornoelje is perfect voor hagen, borders of als solitaire struik. Laat je tuin stralen met de zonnige uitstraling van de gele kornoelje!

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Watervraag -  Weinig watervraag
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bessen
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Standplaats -  Halfschaduw of zon

Rode kornoelje 'Midwinter Fire' in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Rode kornoelje 'Midwinter Fire' met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

 

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Het hele jaar door leveren wij onze pakketten elke donderdag, vrijdag of zaterdag uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Wij leveren de pallet zendingen van dinsdag-vrijdag uit. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De rode kornoelje ‘Midwinter Fire’ heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Het hele jaar door mooie kleuren in de tuin
 • Groeit nagenoeg overal
 • Blauw-zwarte bessen rond juni
 • Witte bloemen rond mei
 • Groeit niet super snel
 • Verliest zijn blad in de winter
 • Bessen niet eetbaar voor mensen

Eigenschappen Rode kornoelje 'Midwinter Fire'

De rode kornoelje ‘Midwinter Fire’ is een plant die door het jaar heen een fantastisch kleurenpallet in de tuin geeft. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

Onderhoud

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' reageert goed op snoeien. Om de struik gezond en compact te houden, kun je jaarlijks in het vroege voorjaar (rond februari/maart) snoeien. Verwijder dode takken en knip indien nodig enkele oudere takken tot aan de grond af. Dit bevordert de groei van nieuwe takken en zorgt voor een mooie vorm.

Om de groei en bloei van de 'Midwinter Fire' te stimuleren, kun je in het voorjaar een organische meststof (zoals Hagenmest) gebruiken. Breng een dunne laag meststof aan rond de basis van de struik en werk het lichtjes in de grond. Dit voorziet de plant van voedingsstoffen en helpt bij het behouden van een gezonde en weelderige groei.

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Deze struik is perfect geschikt voor gematigde en koudere klimaten. Zelfs tijdens koude winters behoudt hij zijn prachtige takken en voegt hij kleur toe aan je tuinlandschap.

Watervraag

Voor een optimale groei en gezondheid van de rode kornoelje 'Midwinter Fire' is regelmatig water geven essentieel. Vooral tijdens de eerste paar jaar na het planten is het belangrijk om de struik goed te bewateren, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, dan houd je een gezonde en florerende 'Midwinter Fire'.

Let op: geef altijd alleen water aan de wortels van de plant. Als er water op de bladeren komt, kan het ze verbranden. Het werkt als een vergrootglas met zonlicht: het water kan de zonnestralen versterken en zo de bladeren beschadigen.

Groeisnelheid

Met een indrukwekkende groeisnelheid van 20-40 centimeter per jaar is de rode kornoelje 'Midwinter Fire' een dynamische toevoeging aan elke tuin. Deze snelle groeier zorgt ervoor dat je snel kunt genieten van een volwassen struik met prachtige kleurveranderingen in de takken.

De maximale hoogte van de rode kornoelje 'Midwinter Fire' is ongeveer 2-3 meter. Met zijn gematigde grootte is deze struik ideaal voor tuinen van verschillende afmetingen. Het stelt je in staat om hoogte en structuur toe te voegen aan je tuin zonder dat het de hele ruimte overweldigt. Of je nu op zoek bent naar een opvallende solitair of een prachtige haag, de 'Midwinter Fire' biedt de perfecte hoogte om je tuin compleet te maken.

Planteigenschappen

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' verliest zijn bladeren in de herfst. Maar dat betekent niet dat hij er saai uitziet! Na het bladvalseizoen tonen de takken van de struik een betoverende kleurtransformatie, van geel naar oranje tot diep rood.

Zelfs zonder bladeren voegt de 'Midwinter Fire' nog steeds schoonheid en textuur toe aan je tuin. In het voorjaar krijgt de struik zijn bladeren weer terug, waardoor hij volledig tot leven komt met prachtige kleuren.

Planteigenschappen

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' produceert prachtige bessen na de bloeiperiode. Deze bessen zijn helder rood van kleur en vormen een opvallend contrast met het blad en de takken. Niet alleen zijn deze bessen decoratief, maar ze zijn ook een feestmaal voor vogels.

Het aanbieden van een smakelijke traktatie en een kleurrijk spektakel, voegen de bessen van de 'Midwinter Fire' een extra laag van interesse toe aan je tuin gedurende de herfst- en wintermaanden.

Planteigenschappen

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' heeft prachtige gele bloemen die verschijnen in het vroege voorjaar. Deze bloemen fleuren je tuin op en vallen direct op door hun levendige kleur. Ze vormen een opvallend contrast met de nog kale takken en zorgen voor een feestelijk tintje.

Niet alleen zijn de bloemen van de 'Midwinter Fire' visueel aantrekkelijk, maar ze trekken ook nuttige insecten zoals bijen en vlinders aan. De bloemen kondigen de komst van het nieuwe tuinseizoen aan met hun heldere kleur en verleidelijke geur.

Standplaats

De rode kornoelje 'Midwinter Fire' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om zijn levendige kleuren tot hun recht te laten komen. Zorg ervoor dat de struik beschermd is tegen harde wind, omdat dit de takken kan beschadigen.

Deze kornoelje is niet erg kieskeurig als het gaat om de grondsoort, maar een goed doorlatende bodem is ideaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Als de grond kleiachtig is, kun je deze verbeteren door organisch materiaal toe te voegen, zoals compost, om de drainage te bevorderen.

Cornus sanguinea 'Midwinter Fire'

Rode kornoelje 'Midwinter Fire'

Niet op voorraad
 39,90