Bij Qweeker kun je de schoonheid van de weigelia 'Bristol Ruby' (Weigela ‘Bristol Ruby’ in Latijn) ontdekken. Met zijn sierlijke vormen en prachtige rode bloemen is deze struik een mooie toevoeging aan elke tuin. De donker rode bloemen trekken vlinders en bijen aan, en de struik kan goed tegen de meeste klimaten.

Met een maximale hoogte van 1,5 meter is hij geschikt voor borders, perken en potten op terrassen. De Weigela 'Bristol Ruby' vereist lichte snoei na de bloei en biedt jarenlang schoonheid en vreugde in uw tuin. Wil je liever een weigelia met roze bloemen? Kijk dan eens bij de Weigela Rosea.

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Standplaats -  Schaduw, halfschaduw of zon
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Watervraag -  Gemiddelde watervraag

Weigela 'Bristol Ruby' in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Weigela 'Bristol Ruby' met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De Weigela Bristol Ruby heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Rode bloemen rond mei/juni
 • Meestal een herbloei in september
 • Slechts 1x per jaar snoeien
 • Heeft geen blad in de winter

Eigenschappen Weigelia 'Bristol Ruby'

De Weigela Bristol Ruby is een weigeliasoort met prachtige, donkerrode bloemen. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

Onderhoud

De Weigela Bristol Ruby heeft weinig onderhoud nodig, dus het is een goede keuze voor tuiniers van alle niveaus. Je hoeft de struik maar één keer per jaar te snoeien, direct na de bloei. Door licht te snoeien, behoudt de struik zijn vorm en stimuleer je de groei van nieuwe takken.

Als je wilt dat de Weigela Bristol Ruby sneller en sterker groeit, dan kun je na het snoeien hagenmest strooien vanaf het tweede jaar na het planten. Dit helpt de plant gezond te blijven en sneller te groeien, maar het is niet noodzakelijk.

Een ander voordeel van de Weigela Bristol Ruby is dat hij goed bestand is tegen koude temperaturen tot -20 graden Celsius, dus je hoeft hem niet snel te beschermen in Nederlandse winters. Met weinig onderhoud kun je jarenlang genieten van de mooie Weigela Bristol Ruby in jouw tuin.

Standplaats

De Weigela Bristol Ruby groeit het beste op een plek met veel zon tot wat schaduw, dus hij past goed in verschillende soorten tuinen. Hij bloeit prachtig, of je nu een zonnige of schaduwrijke tuin hebt.

De struik maakt niet veel uit welke grond je hebt, of het nu klei, zand of leem is. Het is wel belangrijk dat de grond goed water doorlaat, zodat er geen wateroverlast ontstaat. Na de bloei kun je een beetje mest geven om de groei te stimuleren en extra voedingsstoffen te geven.

Groeisnelheid

De Weigela Bristol Ruby groeit gestaag, ongeveer 20 tot 40 centimeter per jaar. Je kunt deze struik gemakkelijk beheren en snoeien als dat nodig is.

Na een paar jaar kan de Weigela Bristol Ruby wel 2 meter hoog worden. Dan kun je genieten van zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren. Of je nu een nieuwe tuin aanlegt of je bestaande tuin wilt opfleuren, de Weigela Bristol Ruby voegt charme toe aan jouw buitenruimte.

Planteigenschappen

De Weigela Bristol Ruby is een struik die zijn bladeren verliest in de winter. In de herfst veranderen de groene bladeren van de struik in prachtige kleuren zoals geel, oranje en rood voordat ze uiteindelijk afvallen.

Hoewel de Weigela Bristol Ruby zijn bladeren verliest in de winter, komen er in het voorjaar weer nieuwe, frisse bladeren en bloemen tevoorschijn. Dit jaarlijkse proces van bladverlies en hergroei zorgt voor afwisseling in je tuin en geeft de plant de kans om te rusten en zich voor te bereiden op het volgende groeiseizoen.

Planteigenschappen

In mei en juni bloeit de Weigela Bristol Ruby met schitterende donkerrode bloemen. Deze kleurrijke bloemen geven de struik een prachtige uitstraling en trekken ze vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin.

Watervraag

De Weigela Bristol Ruby heeft gemiddeld water nodig en groeit goed als de grond gelijkmatig vochtig is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. In de eerste 2 jaar is het extra belangrijk om voldoende water te geven, omdat de plant dan nog bezig is met het ontwikkelen van zijn wortels in zijn nieuwe omgeving.

Let op: geef altijd alleen water aan de wortels van de plant. Als er water op de bladeren komt, kan het ze verbranden. Het werkt als een vergrootglas met zonlicht: het water kan de zonnestralen versterken en zo de bladeren beschadigen.

Weigela 'Bristol Ruby'

Weigelia 'Bristol Ruby'

Weinig voorraad
 12,29