Bij Qweeker kun je de schoonheid van de weigelia ‘Rosea’ (Weigela ‘Rosea' in Latijn) ontdekken. Met zijn sierlijke vormen en prachtige roze bloemen is deze struik een mooie toevoeging aan elke tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, en de struik kan goed tegen de meeste klimaten.

Met een maximale hoogte van 1,5 meter is hij geschikt voor borders, perken en potten op terrassen. De Weigela Rosea vereist lichte snoei na de bloei en biedt jarenlang schoonheid en vreugde in uw tuin. Wil je liever een weigelia die rode bloemen bloeit? Kijk dan eens bij de Weigela ‘Bristol Ruby’.

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Standplaats -  Schaduw, halfschaduw of zon
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Watervraag -  Gemiddelde watervraag

Weigelia Rosea in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Weigelia Rosea met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

 

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De Weigela Rosea heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Mooie roze bloemen in mei/juni
 • Meestal een herbloei in september
 • De bloemen ruiken heeeerlijk
 • Slechts 1x per jaar snoeien
 • Heeft geen blad in de winter

Eigenschappen Weigelia 'Rosea'

De Weigela Rosea is een weigeliasoort die heerlijk geurende, roze bloemen bloeit. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

Onderhoud

De Weigela Rosea vereist minimaal onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor tuiniers van alle niveaus. Snoeien is slechts één keer per jaar nodig, direct na de bloei. Door de struik licht te snoeien, behoudt hij zijn vorm en bevordert u de groei van nieuwe scheuten.

Voor extra voeding en een snellere groei kunt u na het snoeien hagenmest bijstrooien na de snoeibeurt vanaf 1 jaar na aanplanten. Deze extra meststoffen zorgen voor een gezonde boost voor de plant, maar zijn niet noodzakelijk.

Een ander voordeel van de Weigela Rosea is dat hij winterhard is tot temperaturen van -20 graden Celsius, waardoor hij in Nederland niet snel ondergestopt hoeft te worden bij koude temperaturen. Met dit minimale onderhoud kun je jarenlang genieten van de pracht en praal van de Weigela Rosea in uw tuin.

Standplaats

De Weigela Rosea gedijt het beste in een standplaats met volle zon tot gedeeltelijke schaduw, waardoor hij geschikt is voor diverse tuinomstandigheden. Hij bloeit prachtig en gedijt zowel in zonovergoten als schaduwrijke tuinen.

De struik heeft geen specifieke bodemeisen en groeit goed in verschillende grondsoorten zoals klei, zand en leem. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Na de bloei kun je licht bemesten om de groei te bevorderen en extra voedingsstoffen te geven.

Groeisnelheid

De Weigela Rosea staat bekend om zijn gestage groeisnelheid, die varieert van 20 tot 40 centimeter per jaar. Deze gematigde groeisnelheid maakt het mogelijk om de struik goed te beheren en hem indien nodig in vorm te snoeien.

Binnen enkele jaren bereikt de Weigela Rosea zijn maximale hoogte van ongeveer 1,5 meter, waardoor u snel kunt genieten van zijn prachtige bloemen en decoratieve bladeren. Of u nu een nieuw landschap creëert of een bestaande tuin wilt verfraaien, de Weigela Rosea zal gestaag groeien en een charmante aanvulling zijn op uw buitenruimte.

Planteigenschappen

De Weigela Rosea is een bladverliezende struik, wat betekent dat hij bladeren verliest tijdens de winterperiode. In de herfst verandert het groene blad van de struik in prachtige tinten van geel, oranje en rood voordat het uiteindelijk valt.

Hoewel de Weigela Rosea zijn bladeren verliest in de winter, herleeft hij in het voorjaar met fris nieuw blad en bloemen. Dit jaarlijkse proces van bladverlies en hergroei voegt seizoensgebonden variatie toe aan uw tuin en geeft de plant de mogelijkheid om te rusten en zich voor te bereiden op het volgende groeiseizoen.

Planteigenschappen

In de maanden mei en juni transformeert de Weigela Rosea in een ware bloemenpracht. Zijn delicate, roze bloemen sieren de struik en verspreiden een heerlijke geur in de lucht. Deze geurige bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook vlinders en bijen aan, waardoor de tuin tot leven komt.

Weigela 'Rosea'

Weigelia 'Rosea'

Niet op voorraad
 11,99