Bij Qweeker kun je genieten van de prachtige Noorse esdoorn (Acer platanoides). Deze majestueuze boom met zijn kenmerkende vijflobbige bladeren en opvallende gele herfstkleuren is een echte eyecatcher in elke tuin. Of je nu op zoek bent naar een boom die schaduw biedt op warme zomerdagen of een kleurrijk accent wil toevoegen aan je landschap, de Noorse esdoorn is de perfecte keuze. Met zijn sterke groei en uitstekende winterhardheid is deze boom een betrouwbare metgezel voor vele jaren. Plaats een Noorse esdoorn in je tuin en laat je betoveren door zijn elegante schoonheid!

Wil je nog meer diversiteit in je tuin? Dan hebben we een andere aanbeveling voor je: de Acer campestre, oftewel de veldesdoorn. Deze boom staat bekend om zijn compacte groei en charmante, vijflobbige bladeren die groen kleuren in de zomer en prachtig geeloranje worden in de herfst. De Acer campestre is een uitstekende keuze voor kleinere tuinen of als haagplant. Met zijn natuurlijke schoonheid en vermogen om te gedijen in verschillende bodemsoorten, is deze boom een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Neem een kijkje op onze website en ontdek de Acer campestre via deze interne link. Voeg deze schoonheid toe aan je tuin en creëer een levendig en levendig landschap!

Klaar om je tuin op te fleuren met de prachtige Noorse esdoorn en te ontdekken wat de Acer campestre te bieden heeft? Bezoek onze website en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment bomen en planten. Bij Qweeker staan we klaar om je te helpen bij het creëren van je droomtuin. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van groen en maak je buitenruimte een plek waar je elke dag van kunt genieten!

 • Groeisnelheid -  > 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Watervraag -  Gemiddelde watervraag
 • Onderhoud -  Gemiddeld onderhoud
 • Standplaats -  Halfschaduw of zon

Noorse esdoorn in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Noorse esdoorn met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

 

 

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Het hele jaar door leveren wij onze pakketten elke donderdag, vrijdag of zaterdag uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Wij leveren de pallet zendingen van dinsdag-vrijdag uit. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De Noorse esdoorn heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Kan goed tegen de vorst
 • Groeit snel
 • Kleine, gele bloemetjes in het voorjaar
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Noorse esdoorn

De Noorse esdoorn is een snelle groeier, zelfs onder koudere klimaten. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.

Groeisnelheid

De Noorse esdoorn (Acer platanoides) staat bekend om zijn indrukwekkende groeisnelheid van meer dan 40 centimeter per jaar. Dat betekent dat deze boom jaarlijks flink de hoogte in schiet en snel volwassen wordt. Of je nu op zoek bent naar een boom die snel voor privacy zorgt of gewoon wilt genieten van een weelderige groene toevoeging aan je tuin, de Noorse esdoorn zal je niet teleurstellen met zijn snelle groei.

Wat betreft de maximale hoogte, kan de Noorse esdoorn opgroeien tot 15-25 meter. Dit maakt het een prachtige keuze als je op zoek bent naar een middelgrote tot grote boom die je tuin in een majestueus landschap kan veranderen. Met zijn statige hoogte en mooie kroon voegt de Noorse esdoorn een gevoel van grandeur toe aan elke buitenruimte. Dus als je wilt dat je tuin naar nieuwe hoogten stijgt, dan is de Noorse esdoorn absoluut de moeite waard om te overwegen.

Planteigenschappen

De Noorse esdoorn is een bladverliezende boom, wat betekent dat hij zijn bladeren verliest gedurende de herfstperiode. Dit proces, ook wel bladval genoemd, is een natuurlijk onderdeel van de levenscyclus van de boom.

Tijdens de herfst transformeren de bladeren van de Noorse esdoorn in prachtige tinten geel, oranje en rood voordat ze uiteindelijk van de takken vallen. Dit biedt een betoverend schouwspel van kleuren en markeert het begin van een rustperiode voor de boom. Maar wees gerust, in het voorjaar zal de Noorse esdoorn weer vol energie ontwaken en nieuwe bladeren laten ontluiken.

Geniet van de seizoensgebonden schoonheid van de bladverliezende eigenschap van de Noorse esdoorn!

Planteigenschappen

De Noorse esdoorn staat niet bekend om zijn opvallende bloemen, maar eerder om zijn prachtige bladeren. De boom produceert kleine, onopvallende bloemen in het voorjaar, meestal in de maanden april en mei. Deze bloemen hebben een geelgroene kleur en verschijnen in trossen.

Hoewel de bloemen misschien niet de hoofdattractie zijn van de Noorse esdoorn, dragen ze bij aan de algehele charme van de boom. Na de bloei zullen de bladeren snel ontluiken en de boom zijn kenmerkende groene pracht geven. Dus hoewel de bloeiperiode van de Noorse esdoorn misschien kort en subtiel is, is het een teken dat de lente in volle gang is en de boom zich voorbereidt om zijn weelderige bladeren te tonen.

Watervraag

Het water geven van de Noorse esdoorn is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boom goed gehydrateerd blijft, vooral tijdens drogere periodes. Geef de boom regelmatig water, vooral in de eerste paar jaar na het planten, om de wortels goed te laten vestigen.

Een goede vuistregel is om te controleren of de bovenste laag van de grond licht vochtig aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Houd je Noorse esdoorn gehydrateerd en hij zal je belonen met gezonde groei en prachtige bladeren.

Let op: geef de plant altijd alleen water op de wortels. Als het water op het blad komt, dan kan het verbranden. Het is te vergelijken met zonlicht op een vergrootglas: de zonnestralen zullen versterkt worden door het water en de bladeren kunnen zo verbranden.

Onderhoud

Als het gaat om het snoeien van de Noorse esdoorn, is het belangrijk om te weten dat deze boom het beste gesnoeid kan worden tijdens de late herfst of vroege winter. Zorg ervoor dat je dode takken verwijdert en de boom in een mooie vorm houdt. Een knipje hier, een knipje daar, en je Noorse esdoorn ziet er weer tiptop uit!

Voor optimale groei en gezondheid van de Noorse esdoorn is het aan te raden om regelmatig te bemesten, bij voorkeur met hagenmest. Deze speciale meststof voor hagen bevat de juiste voedingsstoffen om de groei en vitaliteit van je Noorse esdoorn te bevorderen. Geef je boom een goede voedingsboost en hij zal je belonen met weelderige bladeren en een sterke groei.

De Noorse esdoorn staat bekend om zijn uitstekende winterhardheid, met temperaturen die kunnen dalen tot -30°C. Deze boom kan de koude winters zonder problemen doorstaan en blijft gedurende het hele jaar zijn mooie karakter behouden. Dus zelfs als de temperaturen dalen, kun je gerust zijn dat je Noorse esdoorn stevig staat en klaar is om de winter te trotseren.

Standplaats

De Noorse esdoorn gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Het is een veelzijdige boom die zich goed aanpast aan verschillende omstandigheden, maar volle zon tot halfschaduw geeft de beste resultaten. Dus geef je Noorse esdoorn een mooi plekje waar hij kan genieten van wat zonnestralen, maar ook wat schaduw om af en toe af te koelen.

Wat betreft de grond, de Noorse esdoorn geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is, maar een goede balans heeft. Het is belangrijk om te vermijden dat de wortels van de boom constant in het water staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Dus geef je Noorse esdoorn een grond waarin het water goed kan weglopen, maar waarin ook voldoende vocht vastgehouden wordt.

Met de juiste standplaats en grond zal je Noorse esdoorn gezond en gelukkig zijn. Dus kies een mooie plek in je tuin en zorg ervoor dat de grond geschikt is voor deze prachtige boom. Op die manier creëer je een perfecte omgeving waarin je Noorse esdoorn kan gedijen en een opvallende aanwinst wordt voor je tuin.

Acer platanoides

Noorse esdoorn

Weinig voorraad
 9,69