Al meer dan 45 jaar ervaring.

Qweeker heeft een ruim assortiment aan haagplanten, direct van onze eigen kwekerij. Hieronder een kort overzicht van hoe onze kwekerij is ontstaan en wij de kennis van generatie tot generatie overbrengen.

Hoe het ooit begon.

Op de boomkwekerij van Qweeker wordt al meer dan 45 jaar lang gegeven om de kwaliteit van de planten. Dit begon 3 generaties geleden in Zundert met het opplanten van wat eiken naast het verzorgen van koeien en het kweken van verschillende soorten groentes. Later is men gestopt met het vee en de groentes, waarna de 2e generatie zich ging focussen op de boomkwekerij.

De boomkwekerij ligt nog steeds op dezelfde locatie in Zundert, waar de zandgrond zich goed leent voor de teelt van planten. Deze vruchtbare zandgrond is een reden waardoor er veel boomkwekers te vinden zijn in de gemeente Zundert. Hierdoor is ook de kwaliteit van de planten op de kwekerij goed te waarborgen.

Samen kom je verder.

In de beginjaren werden alleen planten in blote wortel geteeld door een klein aantal medewerkers. Er werd vooral gewerkt met de hand en soms met wat kleine machines. Als er destijds wat werk moest gebeuren (zoals planten, waar meer mensen voor nodig waren), dan werd de hele vriendengroep en familie bij elkaar verzameld om samen te gaan planten. Hierna sloten ze af met een groepsfoto en een barbecue om er zo een leuke dag van te maken.

Later kwamen er meer mensen meewerken op de kwekerij, waardoor de planten ook in pot geteeld konden worden. Het voordeel van deze potten is dat het werk wat meer gespreid kan worden over het jaar. Daarnaast krijgen de wortels een jaar om alvast aan te sterken als ze door ons opgekweekt worden in pot.

Kwaliteit staat voorop.

In 3 generaties tijd is er enorm veel kennis verzameld over het zo goed mogelijk kweken van planten. Hierdoor staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel, waardoor we de kans op uitval van planten zo laag mogelijk kunnen houden. Wij kweken de planten tegenwoordig met ongeveer 40 collega’s en proberen dit werk zo ecologisch en duurzaam mogelijk in te richten. Hiervoor hebben wij momenteel ongeveer 30 hectare aan planten staan die wij opkweken en leveren aan verschillende klanten door heel Europa.

Sinds een aantal jaar zijn de planten van onze boomkwekerij ook voor particulieren te koop. Hierdoor kunnen we de planten van onze kwekerij via deze site online verkopen aan de mensen. Het doel hiervan is om de planten rechtstreeks van de kwekerij naar jullie tuinen te kunnen brengen; zonder tussenschakels. Met als doel de wereld een stukje groener te maken!

De groene kanten van Qweeker.

  • Direct van de kweker

  • Voor ieder budget een haag

  • Gratis deskundig groeiadvies

  • Afhalen van planten mogelijk

  • 100% kwaliteit gegarandeerd

Haagplanten direct van de kwekerij

Qweeker is gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en struiken, uit de volle grond en in pot gekweekt. Met vakmanschap en moderne techniek zorgen wij dat onze producten van de allerhoogste kwaliteit zijn en een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. We beschikken over een grote leveringscapaciteit en kunnen doorgaans binnen 1 werkdag leveren - ook bij grotere aantallen.