Alles over de conifeer/taxus

De soorten conifeer en taxus hebben niet veel onderhoud nodig, zo’n 1 keer per jaar snoeien moet voldoende zijn. Ze zijn daarnaast ook erg geliefd bij mensen doordat deze planten in vrijwel alle vormen gesnoeid kan worden, waarna de naalden snel terug groeien. Als je een taxushaag wil laten groeien, kun je daarvoor het beste de Taxus baccata gebruiken. Voor coniferenhagen worden vaak de soorten ‘Thuja Brabant’ en ‘Thuja Smaragd’ gebruikt, omdat deze weinig onderhoud vragen en voor een redelijk snelle blikdichtheid zorgen. Als je de voorkeur hebt om een coniferenhaag te planten die snel dichtgroeit, dan kan is zijn de snelgroeiende haagconifeer (Cupressocyparis leylandii) een goede optie.

Conifeer/taxus van Qweeker

 • Direct van onze kwekerij
 • Deskundig groeiadvies
 • Afhalen mogelijk
 • Gratis verzending boven €300

Soorten conifeer/taxus

Thuja brabant

De Thuja brabant (Levensboom Brabant) is een piramidevormige haagplant. Het is een snelgroeiende conifeer, sterk en makkelijk in onderhoud. De Thuja is zeer geschikt als een scheiding met veel privacy en vormt tegelijk een natuurlijke barrière tegen geluid. Dit komt door de dichte groeivorm en hij kan gemakkelijk in formele vorm gesnoeid worden. Deze plant groeit een paar meter hoog. In het najaar en in de winter krijgen de takken een licht bronzen gloed.

Thuja smaragd

De Thuja smaragd (Levensboom Smaragd) is een klassieker onder de coniferen met zijn kegelachtige vorm. De Smaragd is winterhard en zeer geschikt als haagplant. De smaragd heeft weinig verzorging nodig. Je kunt de plant twee keer per jaar snoeien. Een Thuja houdt van een vochthoudende grond en mag in de volle zon of halfschaduw worden geplaatst.

Cuprocyparis leylandii

De Cuprocyparis leylandii (Snelgroeiende haagconifeer) is de snelst groeiende conifeer en kan wel een hoogte bereiken van 50 meter. De Leylandii kenmerkt zich door zijn naaldvormige bladeren. Dit geeft de coniferenhaag een elegante uitstraling, door de bladdichtheid is Leylandii een haag die voor veel privacy zorgt. De groeisnelheid van deze haag hangt af van de omstandigheden waar hij wordt geplaatst. Plaats de Leylandii in de zon, schaduw of halfschaduw en kies een humusrijke bodem die goed waterdoorlatend is. 

Producteigenschappen van de conifeer

De conifeer wordt veel gebruikt als haag of erfafscheiding. Het is een winterharde plant die tegen een stootje kan. Het is wel belangrijk bij de conifeer dat je ze goed verzorgd zodat ze een goede conditie behouden. De coniferen met regelmaat snoeien is daar onderdeel van. Op deze manier voorkom je wildgroei en nestjes in de tuin. We raden aan om de conifeer twee tot vier keer per jaar te snoeien.

Het planten van de conifeer/taxus

Het aanleggen van een conifeer is al jaar en dag populair in Nederland. Het zorgt voor direct veel privacy in tuinen. De conifeer wordt veel gebruikt als haag of scheiding, maar kan ook worden geplant in een pot. Het planten van een conifeer is heel eenvoudig. Je bent met het graven van een geul over de lengte van de haag. Zorg dat deze diep en breed genoeg zijn zodat alle wortels erin passen. Een mooie volle haag bereik je door drie planten per strekkende meter aan te houden. Een afstand van 20 centimeter tussen de planten is voldoende. Plant een conifeer altijd samen, zodat iemand de planten rechtop kan houden en de ander de grond goed kan aandrukken. Op deze manier zorg je ervoor dat de planten goed stevig in de grond komen te staan. Dat is wel belangrijk voor een stevige haag als afscheiding. De plant kan het hele jaar door de grond in zolang het niet vriest.

Het onderhoud van de conifeer

De eerste maanden is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden met water. Als het voldoende regent hoeft dit niet. Om de conifeer gezond te houden is het belangrijk om de plant met regelmaat te snoeien en ze twee keer per jaar te bemesten. Je bemest ze het beste met organische meststof waaraan magnesium is toegevoegd. Dit zorgt voor een mooie groene kleur van de plant. Je bemest de grond rondom de plant met de meststof en stampt het goed aan zodat de plant de voeding goed tot zich kan nemen.

Online een conifeer/taxus kopen? Bestel direct in onze webshop!

Bij Qweeker vind je coniferen in verschillende soorten en maten. Wat je ook kiest: met de coniferen van Qweeker heb jij altijd een haagplant van topkwaliteit!

Verzending en levering

 • Nederland & België
 • Gratis afhalen: minimaal 2 dagen (soms eerder)
 • Bezorgen: minimaal 3 werkdagen (Gratis vanaf 300 euro)
 • Je nieuwe haag wordt zo laat mogelijk en met liefde ingepakt
 • Met nog extra water wordt de reis zo aangenaam mogelijk
 • Plant mee in de auto? We geven advies

Garantie

Het kan gebeuren dat ondanks onze ultieme controle op de kwaliteit, de nieuwe plant niet aanslaat in jouw tuin. Het is ons doel om de wereld een stukje groener te maken, daarom willen we dat ook jouw plant aanslaat. We geven daarom garantie op onze producten. Als dit nodig is, leveren we een nieuwe plant of een vervangend product na. Om in aanmerking voor garantie te komen is het belangrijk dat de planten;

 • Uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd zijn.
 • Aangeplant zijn volgens onze plantinstructies.
 • Niet op de juiste manier verzorgd zijn (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Geen schade is aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

De groene kanten van Qweeker

 • Direct van onze kwekerij

 • Deskundig groeiadvies

 • Afhalen mogelijk

 • Gratis verzending boven €300 (geldt niet bij zakelijke inlog)