Groene vingers in september; wat te doen in je tuin?

Informatieve tip

De zomer loopt langzaam op een eind, maar geniet in september nog maar even van de zomerse temperaturen. Heerlijk weer om bezig te zijn in de tuin. Maar wat is er eigenlijk allemaal in september in de tuin te doen? Je leest het in onze korte blog.

Nazomerse snoei in september

Begin september is een goede tijd om de zomerse groeispurt van je haagplanten bij te houden. Zo kun je de laatste uitspattingen qua groei terugsnoeien om de haag weer mooi in zijn bedoelde vorm te krijgen. Zo bevorder je immers ook groei en dichtheid gedurende later het jaar.

Bemesting in september

Geef je haagplanten een evenwichtige meststof om ze voor te bereiden op de winter. Dit helpt bij de ontwikkeling van sterke wortels en bevordert gezonde groei in het voorjaar.

Onkruid wieden in september

In september komt allerlei onkruid omhoog onder je haagplanten. Dit komt omdat de omstandigheden perfect zijn om te groeien. Helaas houden je haagplanten niet van concurrentie die water en voedingsstoffen van ze afpakken. Ga dus in de maand september langs deze kleine planten om ze weg te halen. Zo zal je haagplant nóg beter groeien!

Water geven in september

Ook dit jaar is er de nodige hitte geweest in de maand september. Hierdoor is het belangrijk om de keeltjes goed vochtig te houden… of de worteltjes bedoel ik natuurlijk. Geef ook graag alleen op de wortels water en zorg dat tijdens droogte genoeg water gegeven wordt; verzuipen gaat haast niet bij extreme hitte.

Tuin klaar maken om te planten in september

September is de laatste maand voor dé plantmaanden van het jaar; oktober en november. In deze herfstmaanden komt ons assortiment blote wortelplanten vrij. Het is dan ook de beste tijd van het jaar om aan te planten. Zo kunnen de planten de hele winterperiode nog wortels aanmaken om in het voorjaar weer uit te kunnen schieten.