Bij Qweeker kun je laurier ‘Rotundifolia’ kopen in verschillende lengtematen. Deze laurier is een van de meest gebruikte lauriersoorten in Nederland. Hij is vooral populair omdat hij het gehele jaar door blikdicht is en snel tot het gewenste formaat groeit. Hierdoor is deze plant ideaal om een groene afscheiding te kunnen creëren tot ongeveer 5 meter hoogte.

Mocht je een wat kleinere laurierhaag willen aanplanten, dan is de laurier Otto Luyken beter geschikt. De Rotundifolia is heeft gladde, glinsterende bladeren. Je zou ook kunnen kiezen voor de Portugese laurier die wat kreukeliger blad heeft, waardoor hij wat exotischer oogt.

 • Watervraag -  Weinig watervraag
 • Standplaats -  Schaduw, halfschaduw of zon
 • Groeisnelheid -  > 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladhoudende plant
 • Planteigenschappen -  Groenblijvende plant
 • Onderhoud -  Gemiddeld onderhoud

Haagplant in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Haagplant met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit. Hiervoor zijn de verzendkosten €14.99 voor de eerste doos, elke doos extra kost €10,-.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd. De verzendkosten hiervoor in Nederland zijn €69.99 per pallet.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De laurier Rotundifolia heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Groeit snel blikdicht
 • Heeft weinig nodig om te groeien
 • Het hele jaar een groene afscheiding in de tuin
 • Groeit heel snel uit zijn vorm, dus heeft een aantal snoeibeurten per jaar nodig.

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia'

De laurier Rotundifolia is een populaire haagplant voor de grotere, groenblijvende hagen in de tuin. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.

Watervraag

Zoals al vaker vermeld is de Prunus laurocerasus Rotundifolia een sterke plant van zichzelf. Zo zou moeder natuur ons al van genoeg water moeten voorzien om deze laurier goed te voorzien in zijn vocht. Toch is het de eerste 2 jaar wenselijk om de planten rond de zomer in hetere periodes wat extra water te geven om uitdroging te voorkomen.

Let op: geef de plant altijd alleen water op de wortels. Als het water op het blad komt, dan kan het verbranden. Het is te vergelijken met zonlicht op een vergrootglas: de zonnestralen zullen versterkt worden door het water en de bladeren kunnen zo verbranden.

Standplaats

De Rotundifolia is tegen veel verschillende weersoorten opgewassen, hij heeft dan ook geen wensen qua zonlicht. De laurier kan dus in zowel de schaduw als in het volle zonlicht aangeplant worden.

De grondsoort maakt ook niet veel uit voor de laurier Rotundifolia. Hierdoor kan hij in allerlei soorten grond door heel Nederland aangeplant worden.

Groeisnelheid

De laurier Rotundifolia is een populaire haagplant voor de grotere, groenblijvende hagen in de tuin. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

uit zijn vorm groeien. Ons advies is om een haag met de laurier Rotundifolia tussen de 1 en 5 meter hoogte te laten groeien. Mocht de gewenste grootte lager zijn, kijk dan eens bij de laurier Otto Luyken.

Planteigenschappen

De Rotundifolia behoudt het hele jaar zijn gladde bladeren, waardoor een eventuele afscheiding in de tuin het gehele jaar blikdicht zijn. Wel zo lekker voor de privacy!

Planteigenschappen

Deze laurier is het gehele jaar door groenblijvend in zowel het blad als in de takken. Zo blijft je tuin het gehele jaar heerlijk groen met een haag van laurier.

Onderhoud

Doordat de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ zo extreem snel groeit, moet hij ook regelmatig gesnoeid worden. Het advies luidt om de laurier Rotundifolia rond de maanden mei en september een keer te snoeien. Zo blijft de laurierhaag mooi in de gewenste vorm.

Wil je dat de haag in de eerste jaren sneller dichtgroeit? Snoei de haag dan wat vaker om de laurier Rotundifolia meer te laten vertakken, waardoor de haag sneller dichtgroeit.

Wat je ook nog extra kan doen om de haag sneller blikdicht te laten groeien is wat hagenmest toevoegen na de eerste snoeibeurt rond mei. Zo geef je de laurierhaag extra voeding om wat te gaan groeien.

De laurier Rotundifolia is tot -12 graden Celsius winterhard. Dit betekent dat hij temperaturen tot -12 heel goed kan verdragen. Zo hoef je de Rotundifolia niet per se in te stoppen in een gemiddelde Nederlandse winter om vorstschade te voorkomen. Mocht de winter extreem koud worden, stop de haag dan (zeker in de eerste jaren) onder om vorstschade te voorkomen.

Prunus l. 'Rotundifolia'

Laurier 'Rotundifolia'

 59,90