Mocht je niet zo’n vruchtbare grond in je tuin hebben, dan kun je ervoor kiezen om je planten aan te planten met wat Vivimus. Deze organische bodemverbeterende potgrond is het ideale hulpmiddel om de bodem wat rijker te maken.

De Vivimus potgrond is een mengels van tuinturf, gecomposteerd naaldhoutschors, druivenpittenkoek, gedroogde kippenmest en gedroogde koemest. Deze samenstelling zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen, waardoor het een topper is voor het aanplanten van hagen.

Deze 100% organische samenstelling zorgt voor een snelle inworteling en een goede weggroei, wat zorgt voor een geslaagde aanplanting. Ons advies is om een zak van 40 liter te gebruiken voor het aanplanten van 3 meter haag.

Let op: Wanneer je Vivimus toevoegt aan je bestelling kunnen we deze alleen bezorgen met een palletbezorging. 

Hierdoor kunnen bezorgkosten hoger uitvallen.

Aanplantmethode:

  • o Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit.
  • o Maak een mengsel van 1 deel uitgegraven grond met 1-2 delen DCM VIVIMUS®
  • o Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van het mengsel.
  • o Zet de wortels of de kluit van de plant erop. Spreid de wortels van de plant uit en vul het plantgat met hetzelfde mengsel.
  • o Druk de grond stevig aan. Geef een flinke hoeveelheid water voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de nu humusrijke bodem, die het vocht beter vasthoudt.

DCM VIVIMUS

DCM VIVIMUS 40 Liter

 9,99