Bij Qweeker kun je de prachtige Spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) ontdekken. Deze charmante struik met zijn sierlijke witte bloemen is een absolute blikvanger in elke tuin. De Spierstruik is een echte doorzetter, want hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Met zijn compacte vorm en mooie grijsgroene bladeren is deze struik een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare en mooie toevoeging aan je tuin, dan is de Spierstruik de juiste keuze!

Maar dat is nog niet alles wat we te bieden hebben! Naast de Spierstruik hebben we ook andere prachtige planten in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze stralende Spiraea Little Princess (Spiraea japonica 'Little Princess'). Met zijn sierlijke roze bloemen en compacte vorm voegt deze struik een vleugje charme toe aan elke tuin. Dus, als je nog meer groene schoonheid wilt ontdekken, klik dan hier en ontdek onze stralende Spiraea Little Princess!

 • Onderhoud -  Weinig onderhoud
 • Groeisnelheid -  20 tot 40 cm per jaar
 • Planteigenschappen -  Bladverliezende plant
 • Planteigenschappen -  Plant met bloemen
 • Watervraag -  Gemiddelde watervraag
 • Standplaats -  Halfschaduw of zon

Spierstruik in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.

Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.

Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Spierstruik met blote wortel


Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.

Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.

Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.

Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.

Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.

Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!

Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.

Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Verzending

Voer de gewenste afhaaldatum/leverdatum in tijdens de bestelling. Je kunt de bestelling altijd af komen halen, hiervoor rekenen wij meestal 2 werkdagen. Mocht dit minder zijn, dan zul je hiervoor een mail met de orderbevestiging ontvangen. Voor afhalen zijn de verzendkosten uiteraard geheel gratis.

Voor leveren van pakketten leveren wij tussen oktober en maart elke donderdag uit. In de maanden april tot september leveren wij 1x per maand de pakketten uit.

Mocht je verzending per pallet bezorgd worden, dan kun je de gewenste dag van levering kiezen tijdens het plaatsen van de bestelling. Reken hiervoor minimaal op 3 werkdagen levertijd.

Verzendkosten worden automatisch berekend bij het afronden van de bestelling.

Garantie

Je kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen op garantie op onze producten:

 • De planten zijn uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd.
 • De plant is aangeplant volgens onze plantinstructies.
 • De planten zijn niet op de juiste manier verzorgd (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Er is geen schade aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

Als al deze punten aangevinkt kunnen worden stuur dan een mail (incl. foto’s van de planten) naar info@qweeker.nl, dan zullen wij kijken of je in aanmerking komt tot onze garantie.

Ga voor extra informatie m.b.t. garantie naar onze garantie pagina.

De Spiraea cineria ‘Grefsheim’ heeft zowel zijn voor- als nadelen, hieronder sommen we ze kort voor je op. 

 • Witte bloemen rond april
 • Heeft weinig onderhoud nodig
 • Verliest zijn blad in de winter
 • Wordt niet groter dan 1 à 2 meter

Eigenschappen Spierstruik

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) is een struik met sierlijke witte bloemen. De planten van Qweeker komen van eigen kwekerij, waar de kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat. 

Onderhoud

Het snoeien van de spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) is een eenvoudige klus. Het beste moment om te snoeien is het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Knip gewoon de dode of beschadigde takken weg en snoei de struik tot de gewenste vorm. Met regelmatig snoeien blijft de Spierstruik gezond en vol vitaliteit.

Om de groei en bloei van de spierstruik te stimuleren, kun je hem jaarlijks bemesten. Gebruik een evenwichtige meststof (zoals hagenmest) in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en verdeel de meststof gelijkmatig rond de basis van de struik. Met de juiste voeding zal de spierstruik goed groeien en je belonen met prachtige bloemen.

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Hij kan temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius, waardoor hij geschikt is voor diverse klimaten. In de winter verliest de struik zijn bladeren, maar maak je geen zorgen, hij zal in het voorjaar weer volop tot leven komen. Zorg voor een goede bescherming tegen vorst en de spierstruik zal jaar na jaar blijven stralen.

Groeisnelheid

De Spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) staat bekend om zijn gestage groeisnelheid. Met een gemiddelde groei van 20-40 centimeter per jaar zorgt deze struik ervoor dat je tuin snel gevuld raakt met prachtig groen. Of je nu een nieuw stukje tuin wilt opvullen of een bestaande ruimte wilt transformeren, de spierstruik is een betrouwbare keuze die zorgt voor een geleidelijke maar constante groei. Voor je het weet, heb je een weelderige en volwassen spierstruik die je tuin siert!

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) kan een maximale hoogte bereiken van 2 meter. Met zijn compacte formaat is deze struik perfect voor tuinen met beperkte ruimte of voor wie op zoek is naar een middelgrote struik. De maximale hoogte van 1 a 2 meter maakt het gemakkelijk om de spierstruik te beheren en in vorm te houden. Of je hem nu als een solitaire plant gebruikt of combineert met andere bloemen en struiken, de spierstruik voegt een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Planteigenschappen

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) is een bladverliezende struik, wat betekent dat hij zijn bladeren in de winter verliest. Maar wees gerust, in het voorjaar komt hij weer tot leven met fris groen blad. Deze bladverliezende eigenschap geeft de spierstruik de mogelijkheid om zich aan te passen aan de seizoenen en biedt een prachtige kleurverandering gedurende het jaar.

Planteigenschappen

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) staat bekend om zijn prachtige bloemen. Met sierlijke witte bloemtrossen die in het voorjaar verschijnen, voegt de spierstruik een vleugje elegantie en charme toe aan elke tuin. Deze bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een feestelijk en kleurrijk spektakel, waardoor de spierstruik een geliefde keuze is voor tuinliefhebbers.

Watervraag

Het is belangrijk om de spierstruik regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Geef de struik diep water, zodat de wortels voldoende vocht kunnen opnemen. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen om overmatige vochtigheid te voorkomen. Houd er rekening mee dat de spierstruik enige droogtetolerantie heeft, maar regelmatig water geven helpt bij een gezonde groei en bloei.

Let op: geef de plant altijd alleen water op de wortels. Als het water op het blad komt, dan kan het verbranden. Het is te vergelijken met zonlicht op een vergrootglas: de zonnestralen zullen versterkt worden door het water en de bladeren kunnen zo verbranden.

Standplaats

De spierstruik (Spiraea cineria Grefsheim) gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Plaats hem op een plek in je tuin waar hij minimaal 4 tot 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Een beetje schaduw in de middag kan ook gunstig zijn, vooral in warmere klimaten. Zorg ervoor dat de spierstruik voldoende ruimte krijgt om zich uit te spreiden en te groeien, zodat hij optimaal kan gedijen.

De spierstruik gedijt het beste in goed doorlatende grond die vocht vasthoudt, maar niet te langdurig nat blijft staan. Een lichte, vruchtbare bodem met een gemiddelde vochtigheid is ideaal. Als je zware kleigrond hebt, kun je de grond verbeteren door compost toe te voegen om de drainage te bevorderen. Een goede lucht- en watercirculatie in de grond helpt de spierstruik gezond te houden en voorkomt wateroverlast.

Spiraea cinerea 'Grefsheim'

Spierstruik

Niet op voorraad
 0,00