Waarom een haagplant in jouw tuin?

Een haag zorgt voor dezelfde afscheiding maar dan met extra levendigheid in de tuin. Wil je graag bezoek krijgen van verschillende vogels en insecten? Met een haagplant is de kans groot dat ze zich thuis voelen in jouw tuin! Daarnaast heeft het groen in de tuin een verkoelende werking. Een tuin met haagplanten zal wat koeler aanvoelen in de warme zomerdagen. Bij Qweeker hebben we een groot assortiment haagplanten met verschillende eigenschappen. Voor ieder wat wils! Al onze haagplantsoorten zijn winterhard en een groot deel is zelfs wintergroen, zoals de laurier en taxus.

Haagplanten van Qweeker: wat past bij jou?

Zoek je een haag voor een grote tuin? Of zoek je juist een kleinere, subtiele haag? Wil je een lage haagplant of toch liever een hoge haagplant? Is het belangrijk dat de haag een stevige winter overleeft, dat de haag snel groeit of dat de haag continu groen blijft en geen bladeren verliest? Ga je voor een geheel groenblijvende haagplant of ga je voor wat kleur? Wil je een haagplant die heerlijke geuren afgeeft en vlinders en insecten aantrekt of houd je wat minder van ongewenste gasten in de tuin? Kies dan voor planten met doorns die indringers wel een keer extra laten nadenken voordat ze door de haag willen gaan. Je merkt het, er is veel keuze op het gebied van haagplanten! En voor wie geen groene vingers heeft, zijn er zelfs onderhoudsvriendelijke haagplanten.

Soorten haagplanten

Bij Qweeker vind je onder andere deze haagplanten:

Qweeker: specialist in haagplanten

Qweeker heeft een ruim assortiment aan haagplanten. Bijna al onze haagsoorten komen direct van onze kwekerij, waar ze in de meest gunstige omstandigheden zijn verzorgd. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en controleren de haagplant vanaf het zaadje tot en met de levering vanaf onze kwekerij. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe haagplant van topkwaliteit is! Onze haagplanten kweken we zowel in pot als met blote wortel. Hierdoor kunnen wij het gehele jaar door planten leveren. We leveren altijd goed beboste planten met genoeg wortel. Wil je nog meer zekerheid van minder uitval? Kies dan voor een haagplant in pot. Deze planten kweken we zelf op in de grond om deze vervolgens op te potten in een pot. De plant krijgt dan op ons veld de tijd om genoeg wortels te groeien in de pot, zodat de plant bij aanplanten nauwelijks kans op uitval heeft.

Haagplanten direct van de kwekerij

Qweeker is gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en struiken, uit de volle grond en in pot gekweekt. Met vakmanschap en moderne techniek zorgen wij dat onze producten van de allerhoogste kwaliteit zijn en een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. We beschikken over een grote leveringscapaciteit en kunnen doorgaans binnen 3 werkdagen leveren - ook bij grotere aantallen.

Het planten van een haagplant

Haagplant in pot

Je hebt de haagplanten ontvangen op een pallet of in een boxpallet. Je hoeft de potplanten niet onmiddellijk te planten, wel is het verstandig de planten te lossen. Als je niet direct plant zet je ze ergens beschut tegen elkaar neer. Dit mag binnen, maar niet langer dan een week. Zorg ervoor dat de planten niet droog komen te staan, geef de planten elke dag water. De plant haalt zeker het eerste jaar zijn vocht grotendeels uit de potkluit. Pas als de nieuwe wortels goed in de omliggende grond zitten komt het vocht en voeding van buiten de potkluit. Geef dus met droge periodes in de zomer op tijd water.

 • Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.
 • Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.
 • Strooi de eventueel meebestelde Vivimus van DCM over de uitgegraven grond en over de bodem van de sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.
 • Haal de pot van de plant en ‘breek’ de potkluit lichtjes met de hand zodat de wortels een beetje uit elkaar gaan.
 • Zet de planten in de sleuf op de gewenste afstand. Zet de bovenkant van de kluit gelijk of iets onder het maaiveld.
 • Vul de sleuf met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen en water alles goed aan zodat de grond goed rond de potkluit aansluit. Als je gekozen hebt voor de hagenmest van DCM verdeel je deze volgens de gebruiksaanwijzing over de totale lengte van de toekomstige haag. Geef het water de tijd om weg te trekken.
 • Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna hoef je weer bij te mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Haagplant met blote wortel

Zorg dat je nieuwe haagplant niet kan verdrogen. Houd de plant daarom zo lang mogelijk in de verpakking tot je deze gaat planten. De wortels mogen niet blootgesteld worden aan zon en wind en moeten vochtig blijven.

 • Graaf de sleuf voldoende ruim uit. Gemiddeld 40-50 cm diep en 40-50 cm breed.
 • Maak de grond van de uitgegraven sleuf los. Zo staat de haag straks goed in de losgemaakte grond.
 • Strooi eventueel de grondverbeteraar over de uitgegraven grond en door de gegraven sleuf. Als je de sleuf dichtgooit, mengt de grondverbeteraar door de bestaande grond.
 • Haal de plant uit de verpakking en plant deze in de sleuf.
 • Als je gekozen hebt voor de hagenmest, verdeel je dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking over de totale lengte van de toekomstige haag.
 • Bedek de wortels meteen met ± de helft van de grond die uit de sleuf is gekomen. Plant de wortelhals gelijk of iets onder het maaiveld. De wortelhals is de plaats waar de stam overgaat in de wortel. Nogmaals: laat de wortels niet uitdrogen!
 • Nadat de haag is geplant kan je de planten met een gieter ‘aanwateren’. De grond en de planten mogen goed vochtig worden. Geef het water de tijd om weg te trekken.
 • Maak de sleuf dicht met de andere helft van de overgebleven grond, druk deze lichtjes aan en geef eventueel nogmaals water.

De hagenmest zorgt voor de eerste bemesting van jouw nieuwe haag. Nadat de haag is uitgelopen hoef je in de 1e zomer niet meer bij te mesten. Pas het voorjaar erna kan je weer bij mesten. We adviseren hagenmest van DCM omdat dit minder “scherp” en milieuvriendelijker is dan kunstmest.

Online haagplanten kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment!

Qweeker is een ervaren kwekerij waar je rechtstreeks haagplanten kan bestellen. We leveren de haagplant volledig naar wens bij je thuis. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben we onze planten beter leren kennen en zijn we ook ver gekomen met het professionaliseren van onze kwekerij, onze webshop en het transport waarmee we de planten bij je thuis leveren. Wil je advies of hulp bij het vinden van jouw favoriete haagplant? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Verzending en levering

 • Nederland & België
 • Gratis afhalen: minimaal 2 dagen (soms eerder)
 • Bezorgen: minimaal 3 werkdagen (Gratis vanaf 300 euro)
 • Je nieuwe haag wordt zo laat mogelijk en met liefde ingepakt
 • Met nog extra water wordt de reis zo aangenaam mogelijk
 • Plant mee in de auto? We geven advies

Garantie

Het kan gebeuren dat ondanks onze ultieme controle op de kwaliteit, de nieuwe plant niet aanslaat in jouw tuin. Het is ons doel om de wereld een stukje groener te maken, daarom willen we dat ook jouw plant aanslaat. We geven daarom garantie op onze producten. Als dit nodig is, leveren we een nieuwe plant of een vervangend product na. Om in aanmerking voor garantie te komen is het belangrijk dat de planten;

 • Uiterlijk 12 maanden geleden bij je thuis geleverd zijn.
 • Aangeplant zijn volgens onze plantinstructies.
 • Niet op de juiste manier verzorgd zijn (denk aan juist snoeien en genoeg water geven bij droger weer).
 • Geen schade is aangedaan door het weer (zon, hitte en vorst), arme bodemstructuur, dieren, insecten, brand of overstromingen.

De groene kanten van Qweeker

 • Direct van de kweker

 • Voor ieder budget een haag

 • Gratis deskundig groeiadvies

 • Afhalen van planten mogelijk

 • 100% kwaliteit gegarandeerd